Minggu, 11 April 2010

For My Mother

MOTHER'S ARE THE SWEETEST.

Our mother is the sweetest and
Most delicate of all.
She knows more of paradise
Than angels can recall.

She's not only beautiful
But passionately young,
Playful as a kid, yet wise
As one who has lived long.

Her love is like the rush of life,
A bubbling, laughing spring
That runs through all like liquid light
And makes the mountains sing.

And makes the meadows turn to flower
And trees to choicest fruit.
She is at once the field and bower
In which our hearts take root.

She is at once the sea and shore,
Our freedom and our past.
With her we launch our daring ships
Yet keep the things that last.

WHAT ABOUT MOTHER IN TURKISH....!!!

ANNE = MOTHER


Anne - Anne Nedir - Anne Hakkında

Geleneksel olarak, yetişkin bir kadın kendi çocuğunun annesi olarak tanımlanır. Ama bu tanım kişiden kişiye değişebilir. Annesini tanımayan veya annesi tarafından terkedilmiş bir çocuk, kendisini yetiştireni annesi olarak kabul edebilir. Anne ve baba boşandıktan sonra babanın yeni eşini anne olarak kabul edebilir. Bunun gibi değişik durumlarda her birey kendi görüşleri yönünde insanları anne olarak kabul edebilir.

Geleneksel ailede baba para kazanma, anne ise ev işleri ve çocukların bakımı sorumluluklarını üstlenirdi. Günümüzde de bu tür aileler varolsa da, artık geleneksel rollere bağlı kalmayan ebeveynler de vardır. Kadınların da iş hayatında etkin olmaya başlaması ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları sonucu baba ve annenin sorumlulukları paylaşılmaya başlanmıştır.
. Ancak babanın kararlarında pasif olarak etki edebilir. Anne babaya göre çocuklarla daha samimi bir ilişki geliştirir. Anne ve baba arasındaki kavgalarda çocuklar genellikle annelerini haklı görme eğilimindedirler.

  • Modern ailelerde ise anne iş hayatı nedeniyle çocukları ile geleneksel ailede olduğu kadar fazla ilgilenemeyebilir. Bazı muhafazakar insanlar, kadının çocuk sahibi olduktan sonra iş hayatını bırakması gerektiğini savunurlar.
Doğum öncesi anne karnında sesleri duyar
  • Bir bebek anne karnında 5. aydan itibaren sesleri fark etmeye başlar. Özellikle müziğe, gülme seslerine, sözlere ve seslere tepki gösterir. Bu aşamadan itibaren okuma-öğrenme için süreç başlamış olur. Annenin söylediği şarkıları duyar. Anne karnında duyduğu müziği daha sonra doğduktan sonra tanır. Daha iyi işitmek için hareket etmez. Bu konuda çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Anne karnında iken annenin yüksek sesle okuduğu metinleri bebeğin doğduktan üç gün sonra okunduğunda tanıdığı gözlenmiştir. Böylece anne karnında okuma eğitimine başlanmalıdır. Anneler kolay metinler seçerek bunları yüksek sesle ve kelimelerini tek tek seslendirerek okuyabilir, sevdikleri müzikleri yüksek sesle dinleyebilirler, söyleyebilirler. Bebeğin rahat duyabilmesi için verilecek seslerin çok karmaşık ve hızlı tempolu olmamasına dikkat edilmelidir.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar